Pužni trasporter namijenjen je za regulirani transport (40-140 kg/h) od vlastitog velikog usipnog koša do drobilice DLO 120E ili drobilice DLO 120ER.
Kalibrirani lješnjak ili badem usipa se u usipni koš pužnog transportera. Frekventnim regulatorom precizno se može podestii protok plodova u drobilicu koja će plodove zdrobiti uz minimalan lom jer plodovi ulaze u drobilicu jedan za drugim te se ne isprepliću. Kad se plodovi isprepliću, kao što je to slučaj kad se plodovi usuju u usipni koš drobilice, plod ne ulazi baš svaki puta najužom stranom u drobilicu što uzrokuje malo veći postotak loma. To se ne može spriječiti osim sipanjem male količine koja će odmah proći kroz drobilicu. Fina regulacija protoka preko frekventnog regulatora na transporteru omogućuje upravo to, protok točno određene količine (40-140 kg/4) za optimalno drobljenje.
Na donjoj slici je prikazana linija koja uključuje transporter, drobilicu, čistilicu i na kraju kontrolni stol na kojem se provjerava jesu li svi plodovi očišćeni od ljuske.
Pužni transporter se izrađuje isključivo po narudžbi kupca. Zavisno o količini protoka dogovaraju se dimenzije pužnog transportera.
Kolačići (tzv. cookies) olakšavaju nam pružiti vam bolju uslugu. Informacije prikupljene kolačićima koriste se za analizu posjećenosti (Google Analytics). Molim vas da potvrdite ili odbijete korištenje kolačića!